Без проблем издържал своето собствено тегло, като не са необходими 

...
Без проблем издържал своето собствено тегло, като не са необходими 
Коментари Харесай

Разкриха една от големите загадки на Леонардо да Винчи

Без проблем издържал своето лично тегло, като не са необходими  свързващи разтвори

Група учени от Съединени американски щати дефинираха какъв брой здрав би бил мостът, чийто план на времето е бил основан от гениалния академик Леонардо да Вични. За задачата учените сътвориха 3D-модел на моста, който е бил 500 пъти по-малък от 280-метровия оригинал.

Моделът се състои от 126 блока. Трябва да се означи, че да Винчи не е уточнявал от какъв материал би трябвало да бъде издигнат моста. Затова откривателите са изхождали от това, че най-подходящият материал за задачата преди време е бил камъкът, написа trafficnews.bg. Сглобената структура е посочила, че в действителността подобен мост би могъл без проблем да издържи своето лично тегло, като за задачата не са нужни каквито и да е свързващи разтвори.

Проектът на моста, основан от да Винчи, е бил 10 пъти по-дълъг от мостовете по това време, въпреки и да е имал единствено една арка и две опори. Гениалният академик също е планувал опцията за прекосяването на дребни съдове под своята структура. Проектът на моста да Винчи е създал за султана на Османската империя Баязид II, който е желал да свърже със сухопътен път Константинопол и прилежащия регион Галата.

Трябва да се регистрира и находчивостта на да Винчи, който е отчел сеизмичната нестабилна конюнктура по тези места и е проектирал специфични опори, стабилизиращи структурата сега на напречни разстройства. За страдание мостът по този начин и не бил издигнат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР